keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Yksinäinen teehetki

Joensuun – kohta Itä-Suomen – yliopisto mainostaa kampuksellaan suurin kyltein taivaalla olevaa kuppilaa, jossa voi keskiviikko- ja perjantaiaamuisin keskustella, jakaa kokemuksia ja ideoida uutta. Olen tässä syksyn mittaan joinakin keskiviikkoina siellä istuskellut, aika kun on juuri sopiva pieneen teehetkeen ennen kuin lähetän ruuduntakaisen olemukseni omaan aamukahvipöytäänsä. Harmi vain, että normaalitilanne on oheisen kuvan mukainen.



Onhan Helsingin yliopistonkin perjantaikahveilla joskus hiljaista, ja keskikesällä istuin jonakin kertana koko tunninkin aivan yksikseni, mutta yleensä väkeä sentään on sen verran, että jutun juurtakin löytyy. Miksei siis naapurikampuksen kuppilassa?

Muistin virkistämiseksi: Joensuun yliopiston kuppila ilmoittaa olevansa auki keskiviikkoisin kello 9.00–9.30 ja perjantaisin 11.30–12.00, Helsingin yliopiston opetusteknologiakeskuksen pihalla on päiväkahvitilaisuus perjantaisin kello 13–14.

1 kommentti:

  1. Oliskohan yhtenä syynä se, että noihin aikoihin "normaalit" ihmiset tekevät töitä, eivätkä huvittele virtuaalimaailmoissa! ;)

    No, vakavasti ottaen aika paljon päiväsaikaankin avatareja liikkuu EduFinlandin saaristossa esim. eri koulutuksiin liittyen. Jokaisella on omat tavoitteensa, mutta satunnaiset kohtaamiset ovat useimmiten miellyttäviä: mahdollistavat verkostoitumisen matalalla kynnyksellä.

    Meillä työväenopiston virtuaaliosastolla (http://tinyurl.com/somedi-slurl) on virtuaalituutorin vastaanotto perjantaisin klo 11-13, juuri ennen HY:n päiväkahveja. Ensin mainittuunkaan ei yleensä kovin montaa paikalle eksy, vaikka se on tarkoitettu kaikille sosiaalimedioista kiinnostuneille. Tosin tuutorillakin on ollut kiireitä, jottei ole virtuaalityöpaikalle ennättänyt aivan joka kerta...

    No, kun tuo toistaiseksi pilottina kokeiltava toimintamuoto vuodenvaihteessa saa "virallisen" leiman ja tieto siitä löytyy mm. työväenopiston juuri ilmestyneestä opinto-ohjelmasta, niin ainakin omaan kohderyhmäämme kuuluvia lienee luvassa pilvin pimein. ;)

    Haasteena lienee juuri tuo tiedottaminen ja ennen kaikkea saavutettavuusnäkökulma. Ei vieläkään oikein ole yhtä selkeätä paikkaa netissä tai EduFinlandin virtuaalisaaristossa, josta löytyisi yleinen tapahtumakalenteri avoimille luennoille, näyttelyihin, konsertteihin ja muihin tapahtumiin, joita EduFinlandillakin järjestetään viikoittain. Sentään EduFinland.fi -sivuston kautta voi lähettää tiedotteita, mutta saisiko ne esim. RSS-syötteinä EduFinland-saariston ilmoitustauluille tms...

    VastaaPoista